Home Nieuws Apenheul 48 jaar

Geschiedenis

Apenheul werd 48 jaar geleden in 1971 opgericht Wim Mager, een Rotterdamse fotograaf. Zijn idee voor het huisvesten van apen was revolutionair. Hij wilde dieren niet in hokken en kooien,  maar in grote, natuurlijke verblijven huisvesten, zodat ze zoveel mogelijk natuurlijk gedrag kunnen laten zien. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een 13 hectare groot park. Vandaag de dag ontdek je in Apenheul bijna 300 apen. Daarvan loopt ongeveer de helft los tussen de bezoekers. Dit concept is wereldwijd nog steeds uniek. Daar zijn we natuurlijk heel trots op!

Herken jezelf

De bonobo’s is één van de 35 apensoorten in Apenheul. Van alle apen lijken zij het meest op mensen: ons DNA is voor ruim 98 procent hetzelfde! Ook is het één van de vijf apensoorten die dit jaar centraal staan binnen ons jaarthema ‘herken jezelf’. Bezoek je Apenheul, dan ontdek je aan de hand van het gedrag van bonobo’s, gorilla’s, orang-oetans, ringstaartmaki’s en doodshoofdapen op welke aap jij het meest lijkt. Wist je trouwens dat we van 19 juli t/m 18 augustus extra kinderactiviteiten binnen dit thema organiseren? 

Korting

Ook krijg je deze zomer extra korting als je je kaartje voor Apenheul online koopt. Je korting kan oplopen tot maximaal € 5,- per persoon. Zo krijg je bijvoorbeeld korting als je Apenheul vóór 10.00 uur of na 14.00 uur bezoekt in de periode van 13 juli t/m 25 augustus. We zijn dan ook langer open dan normaal: van 9.00 tot 18.00 uur. Kom je wat later, dan hoef je trouwens niet te zijn om iets te missen. De dierverzorgers geven bijvoorbeeld dagelijks extra voederpresentaties in het park.