Home Nieuws Nieuw lid Raad van Toezicht

Roel Welsing, algemeen directeur Apenheul: “Afgelopen zomer werden we opgeschrikt door het overlijden van Tine Griede. Zij was jarenlang een zeer toegewijd lid van onze Raad van Toezicht, met veel ervaring binnen de dierentuinwereld. Het was dus niet gemakkelijk om een waardige opvolger voor haar te vinden. Ik ben dan ook blij om namens de Raad van Toezicht te kunnen melden dat we die uiteindelijk hebben gevonden in Frank Verstappen, een zeer ervaren en ondernemende dierenarts met veel kennis van dieren en dierentuinen.”

Verstand van dieren en dierentuinen

Frank Verstappen: “Ik ben dierenarts geworden vanwege mijn liefde voor vogels en bijzondere dieren. Dat zat er als kind al in.” Na het afronden van zijn specialistenopleiding aan de Universiteit Utrecht ging hij aan de slag in de praktijk. Hij werkt met particuliere dieren, maar ook voor de dierentuinen Artis en Avifauna. Daarnaast werkt hij voor de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA). Deze raad adviseert de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op het gebied van dierenwelzijn. Frank: “Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt en ben erg blij dat ik Apenheul mag versterken met mijn kennis en ervaring.” 

Apenheul en dierenwelzijn

Olaf Prinsen, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De kennis en ervaring van Frank op het gebied van dieren en dierentuinen zijn een belangrijke aanvulling binnen de Raad van Toezicht van een dierenpark als Apenheul, waar dierwelzijn voorop staat. Met de aanstelling van Frank binnen de Raad van Toezicht, borgen we dat dierenwelzijn ook op de lange termijn altijd de aandacht heeft.”