Home Nieuws Apenheul wint Diamond Theme Park Award

“Het is een eer om deze prijs te mogen ontvangen”, vertelt Apenheul directeur Roel Welsing. “Onze missie is liefde voor dieren en natuur stimuleren. Dat proberen we op veel manieren over te brengen in ons park, waaronder in de presentaties die onze dierverzorgers geven. Dat onze bezoekers uit Nederland en ook België daar zoveel waardering voor hebben is natuurlijk een prachtig resultaat.” Dit jaar eindigde het Apeldoornse dierenpark ook al in de top 10 van de ANWB-verkiezing ‘Leukste Uitjes van Nederland’.

Nieuwe gorillaleider

De titel is een mooie start van het nieuwe seizoen van Apenheul. In 2019 zal er een nieuwe gorillaleider te zien zijn tijdens de gorilla voederpresentatie. Vorig jaar arriveerde gorilla Bao Bao uit Taiwan. Inmiddels is de imposante zilverrug helemaal thuis in het dierenpark en is hij de leider van acht gorillavrouwen en kinderen. Tijdens de gorilla voederpresentatie stellen de dierverzorgers de gorilla’s voor en vertellen zij veel over het gedrag van de gorilla’s.

Liefde voor dieren en natuur

“Onze dierverzorgers hebben veel liefde voor de dieren én de natuur en brengen dit ook over tijdens de presentatie. Dat maakt de gorilla voederpresentatie ook zo bijzonder”, vertelt Welsing. Voor veel bezoekers is de gorilla voederpresentatie dan ook een hoogtepunt van het bezoek. “In Apenheul besef je dat ook wij mensen onderdeel zijn van de natuur. Én dat het belangrijk is om daar zuinig op te zijn, want de natuur staat onder grote druk.”

Apenheul is daarom ook actief betrokken bij de bescherming van dieren in het wild met zijn eigen Apenheul Natuurbehoudfonds. Welsing: “Een deel van onze opbrengsten gaan naar ons natuurbehoudfonds. Als bezoeker draag je dus automatisch je steentje bij en steun je dieren en hun leefomgeving in het wild.”