Home Nieuws Gemeente Apeldoorn en Apenheul verstevigen relatie

Met het ondertekenen van de erfpachtovereenkomst wordt het dierenpark voor een periode van 50 jaar in erfpacht uitgegeven. Voorheen was sprake van een huurovereenkomst tussen beide partijen. De nieuwe overeenkomsten onderstrepen dat de langdurige samenwerking, die teruggaat tot 1971, ook naar de toekomst toe gewaarborgd is.

De samenwerking tussen gemeente Apeldoorn en Apenheul is een bijzondere, waarbij zorg voor natuur, duurzaamheid, flora- en faunabeheer, recreatie en maatschappelijk ondernemen hand in hand gaan.

Naast het feit dat ook veel Apeldoorners Apenheul regelmatig bezoeken, heeft bijna elke Apeldoorner waarschijnlijk wel een herinnering aan Apenheul. Apeldoorn en Apenheul delen in dat opzicht al een lange historie.

Apenheul is met deze overeenkomsten beter in staat om zich ook naar de toekomst toe te blijven ontwikkelen als hoogwaardig dier- en natuurpark. Iets wat de gemeente Apeldoorn ook belangrijk vindt. Apenheul draagt immers bij aan het toeristische toplandschap dat de gemeente wil zijn én park Berg & Bos en Apenheul zijn voor de vele gezinnen die Apeldoorn rijk is ook van hele grote waarde.

De overeenkomst is ondertekend boven de gorilla’s, in de voormalige woning van Wim Mager, de oprichter van Apenheul.