Home Nieuws Nieuw lid Raad van Toezicht

Passie

Gerwin woont op een steenworp afstand van Apenheul. De wereld duurzamer maken is zijn passie. Hij is eigenaar van verschillende bedrijven die overheden, woningcorporaties en (energie)bedrijven duurzamer maken. Zo is hij één van de initiatiefnemers van het Zonnepark in de Apeldoornse wijk Zuidbroek, waar ruim 10.000 zonnepanelen elke dag stroom leveren voor meer dan 1.000 huishoudens.

Méér dan een dagje uit

Gerwin: “Elke keer als ik in Apenheul ben, denk ik: Wat een uniek park is Apenheul toch. Wat mogen wij in Apeldoorn trots zijn dat we dit binnen de gemeente hebben. Ik was dan ook blij toen ik door Apenheul werd gevraagd om zitting te nemen in de Raad van Toezicht. En ik werd alleen maar blijer toen ik in detail leerde dat Apenheul niet alleen over het park gaat, maar ook over natuureducatie en bescherming van diersoorten wereldwijd.”

Ondernemersachtergrond

Als RvT-lid met een ondernemersachtergrond zal Gerwin zijn steentje bijdragen aan de toekomst en continuïteit van Apenheul. En daarmee aan de kennis over en het behoud van diersoorten. Gerwin: “Bij mij gaan duurzaamheid en economie hand in hand. Ik me ervan doordrongen dat we geen keuze hebben dan ons duurzamer te gaan gedragen. We hebben immers geen planeet B.”

Apenheul en duurzaamheid

Gerwin’s kennis en expertise op het gebied van duurzaamheid passen goed bij Apenheul. Sinds onze oprichting in 1971 zetten we ons immers actief in voor natuurbehoud en stimuleren we duurzaam gedrag bij al onze gasten. Aan de rand van Apenheul vind je één van de meest duurzame congreslocaties van Nederland. En met het Apenheul Natuurbehoudfonds zetten we ons wereldwijd in voor de bescherming van apen en hun leefgebieden in het wild. Ook heeft Apenheul al jaren een gouden certificaat van Green Key; een internationaal keurmerk voor duurzame organisaties in de vrijetijdssector.