Home Nieuws Verkiezing ‘Duurzaamste huis 2018’

Over de verkiezing

De Nationale Duurzame Huizen Route ging afgelopen jaar op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Huiseigenaren die trots zijn op hun duurzame woning konden zich aanmelden voor de verkiezing. Een vakkundige jury heeft alle aanmeldingen beoordeeld. Daarnaast kon in een aantal provincies het publiek stemmen op de ingezonden woningen. Op 23 november worden de landelijke jury- en publieksprijzen uitgereikt voor het ‘Duurzaamste huis van Nederland 2018’.

De St@art

De bekendmaking van het duurzaamste huis van Nederland vindt niet voor niets plaats in Apenheul. Congreslocatie De St@art is namelijk één van de meest duurzame congresgebouwen van Nederland. Zo is De St@art helemaal CO2 neutraal, is de vloerbedekking gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken en autobanden en wordt er warmte in de grond opgeslagen om het gebouw bij kouder weer te verwarmen.