Home Nieuws Ringstaartmaki Reggie gaat verhuizen

Populaire papa

Bij ringstaartmaki’s zijn de vrouwen de baas. Alleen in het paarseizoen zijn de rollen omgedraaid. Dan mogen de mannetjes met de vrouwtjes paren. In Apenheul was die taak drie seizoenen lang voor ringstaartmaki Reggie weggelegd. Hij werd maar liefst 18 keer vader! Ondanks dat mannen bij ringstaartmaki’s niet zoveel te vertellen hebben, was Reggie toch best een populaire man en vader in de groep. Hij lette goed op zijn familie en hield iedereen goed bij elkaar. Toch is het voor hem en zijn zonen tijd om te verhuizen.

Nieuwe man

Reggies zonen zijn inmiddels oud genoeg om zelf kinderen te verwekken. We moeten dus voorkomen dat Reggies zonen met de vrouwtjes in Apenheul gaan paren. Dan ontstaat er inteelt. Daarom verhuist Reggie met zijn zonen naar een andere dierentuin. Vervolgens komt er een ander mannetje naar Apenheul om voor nieuwe kinderen te zorgen. Ook in het wild wisselen ringstaartmaki-mannen regelmatig van groep. Voor ringstaartmaki’s is het dus heel normaal dat er groepsleden komen en gaan. Als alles goed gaat, arriveert de nieuwe fokman de komende winter in Apenheul. Met een beetje geluk kan jij hem dus volgend seizoen ontmoeten!