Home Nieuws Blauwoogmaki Arovy gaat verhuizen

Met de fles

Arovy was niet zomaar een inwoonster van Apenheul. Ze werd in het voorjaar van 2017 geboren, nadat de blauwoogmaki’s al jaren niet meer voor gezonde kinderen hadden gezorgd. Helaas lukte het moeder New Hope niet om Arovy zelf te voeden. Daarom gaven de dierverzorgers haar de fles.

Arovy groeide als kool. Al snel at en dronk ze helemaal zelfstandig. Ook hebben de dierverzorgers er alles aan gedaan om haar op te laten groeien als een echte blauwoogmaki. Toen ze nog in een couveuse lag, werd die in het verblijf van haar ouders gezet. Zo leerden ze elkaars geur kennen. Later maakte de couveuse plaats voor een apart verblijf in dat van haar ouders. Het doel was dat Arovy en haar ouders samen in één verblijf konden leven, maar helaas is dat niet gelukt.

De kunst afkijken

Wel bracht Arovy zoveel mogelijk tijd door in de buurt van andere blauwoogmaki’s in Apenheul. Ze heeft bijvoorbeeld hun paartijd meegemaakt en kon zo toch de kunst afkijken. Bovendien kreeg Arovy na een jaar een broertje: Reny. Tussen hen klikte het enorm goed. Inmiddels is Arovy oud genoeg om het ‘ouderlijk huis’ te verlaten en op eigen benen te gaan staan. Ze verhuist deze winter naar een andere dierentuin, om verder te gaan met een nieuw mannetje. We zijn heel benieuwd hoe het haar zal vergaan!