Home Nieuws Dag van de Duurzaamheid

Koffie voor een duurzamere wereld

Het Apenheul Natuurbehoudfonds steunt verschillende projecten over de hele wereld om de apen en hun leefgebieden in het wild te beschermen. In Peru hebben we zelfs ons eigen koffie-project. We hebben boeren getraind om op een duurzame manier koffie te verbouwen. Hierdoor hoeven zij de bossen in Peru niet meer te kappen voor veeteelt. En zo blijft het leefgebied van de zeldzame geelstaartwolaap én heel veel andere dieren bewaard. De koffie schenken en verkopen wij in ons park. Benieuwd naar dit project? Loop dan tussen 12.00 en 14.00 uur even langs bij onze souvenirshop. Daar vertellen onze gidsen alles over het project én kan je de koffie kopen voor thuis!

Duurzaam regenwoud

Ook bij het Apenboompad staan onze gidsen paraat. Tussen 14.00 en 16.00 uur vertellen ze hier alles over de kringloop van de natuur. Het Apenboompad is een soort regenwoud in het klein. En een regenwoud werkt ook heel duurzaam. Bomen, planten, zaden, schimmels, dieren: alles heeft elkaar nodig om te leven. In een regenwoud gaat niets verloren! Hoe dat precies zit én wat je kan doen om het regenwoud te beschermen, ontdek je op het Apenboompad. Bovendien spot je op dit prachtige pad tussen de boomtoppen ook nog eens allerlei soorten loslopende apen!

Dichtbij een steentje bijdragen

Ook dichtbij werkt Apenheul aan een duurzame wereld. Stichting Da Capo uit Apeldoorn maakt bijvoorbeeld nieuwe spullen van onze oude, afgedankte aapvrije tassen. En die verkopen we weer in onze souvenirshop. Neem dus vooral even een kijkje in onze souvenirshop, waar je trouwens nog veel meer leuke items met een duurzaam verhaal kan kopen. Bovendien kan je hier sleutelhangers voor het goede doel kopen. De opbrengst daarvan gaat 100% naar het Apenheul Natuurbehoudfonds!