Home Nieuws Congres Gezond Uit in Apenheul

Gezond dagje uit

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders behoefte hebben aan gezonde voeding tijdens een dagje uit. Maar uit onderzoek blijkt ook dat het aanbod van dagattracties achterblijft. Helemaal als het gaat om gezonde én lekkere opties voor kinderen. In Apenheul werken we hier al een paar jaar aan. Zo lanceerde Lolo's deze zomer een nieuw, verantwoord tussendoortje voor kinderen in ons park. Hun zakjes 'Sjokoknabbels' en 'Appelsterren' bevatten geen toegevoegde suikers, zijn 100% natuurlijk en biologisch. En voor elke vijf verkochte zakjes gaat er een maaltijd naar een kansarm kind in Afrika.

Ontwikkelingen in Apenheul

Maar we doen meer. Sinds 2017 zitten er alleen nog ‘gezondere’ dranken in onze kindermenu’s. Fristi en Chocomel hebben plaatsgemaakt voor PIP fruitwater, Karma Cola en My Froothie Appelsap. Deze drankjes zijn gezonder in vergelijking met reguliere frisdranken. De porties zijn kleiner, biologisch en bevatten geen toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook verkopen we verschillende salades bij het grootste horecapunt in ons park. We serveren de salades op luxe planken om deze gezonde optie extra aantrekkelijk te maken voor onze gasten.

Lesprogramma

Sinds een paar jaar heeft Apenheul zelfs een eigen lesprogramma over gezonde voeding voor leerlingen uit groep 6. Het lesprogramma gaat over de vraag wat kinderen kunnen leren van apen als het gaat om gezonde voeding en bewegen. Leerlingen volgen eerst een aantal lessen in de klas en komen voor de afsluitende les naar Apenheul. Een groot succes!

Kennis delen

Natuurlijk delen we onze kennis en ervaring ook met andere dagattracties. We zijn namelijk onderdeel van de ‘Taskforce Gezond Uit’. Dit is een samenwerkingsverband tussen dagattracties die zich samen inzetten voor gezonde voeding tijdens een dagje uit. Het congres 'Gezond Uit' is een initiatief van deze taskforce. Dagattracties, producenten, cateraars en leveranciers zijn van harte welkom om te praten over de manier waarop we het gezonde voedingsaanbod kunnen vergroten. Maar ook hoe we bezoekers kunnen stimuleren om voor gezonde voeding te kiezen. Op het programma staan verschillende sprekers, waaronder staatssecretaris Paul Blokhuis. Verder kunnen deelnemers meedoen met interactieve workshops en de dag afsluiten met een netwerkborrel.