Home Nieuws Babyboom in Apenheul

24 baby-apen

In de lente breekt bij verschillende apensoorten het geboorteseizoen aan. In het Madagaskargebied van Apenheul (waar allerlei soorten halfapen loslopen) was dit jaar een heuse babyboom gaande. Bij de ringstaartmaki’s werden maar liefst 7 baby's geboren. Verder kreeg ons koppel kroonmaki’s voor de allereerste keer een jong. En ook de familie roodbuikmaki’s werd uitgebreid met de komst van een kleine. Helemaal bijzonder was de geboorte van blauwoogmaki Reny. Blauwoogmaki's komen in dierentuinen maar heel weinig voor. We zijn dus heel erg blij met de komst van dit mannetje!

Nog meer baby's

Maar ook bij andere apensoorten in Apenheul was het raak. Zo beviel  bonobo Jill (de leidster van de groep) op Valentijnsdag van een kerngezonde zoon. In juni werd de bonobogroep nóg groter: toen zette bonobo Besede haar allereerste kind op de wereld. Verder kregen de roodkruinmangabeys, witgezichtsaki's, Javaanse langoeren en Hanuman langoeren gezinsuitbreiding. En gouden leeuwaap Feia zette voor de tweede keer een prachtige leeuwapen-tweeling op de wereld. Inmiddels kunnen we het geboorteseizoen symbolisch afsluiten nu de laatste doodshoofdaap is bevallen. In de groep doodshoofapen spot je nu maar liefst 16 baby's. Kom je al die kleintjes snel bewonderen?!