Home Nieuws Orang-oetan Dayang verhuisd

Bijzondere geschiedenis

Orang-oetan Dayang heeft een bijzondere geschiedenis in Apenheul. Ze is hier geboren, maar haar biologische moeder kon helaas niet voor haar zorgen. Gelukkig was daar orang-oetan Sandy, die Dayang graag wilde adopteren. Vrij kort daarvoor was Sandy bevallen van dochter Samboja. Ze heeft de twee meisjes dus tegelijkertijd grootgebracht. Samboja en Dayang zijn hierdoor opgegroeid als een soort tweeling, onder leiding van ‘supermoeder’ Sandy.

Losweken

De dierverzorgers in Apenheul zijn lange tijd tijd bezig geweest met de voorbereidingen van Dayangs vertrek. Het afgelopen jaar hebben ze haar langzaam ‘losgeweekt’ van moeder Sandy en halfzus Samboja. Het orang-oetanverblijf bestaat uit vier subverblijven. Dayang heeft regelmatig tijd doorgebracht in een ander subverblijf dan Sandy en Samboja. Zo werd ze stap voor stap een stukje zelfstandiger en leerde ze om op eigen benen te staan. Dat ging goed: ze vermaakte zich prima met de andere orang-oetans om zich heen! 

Nieuwe supermoeder?

Dayangs nieuwe onderkomen is een dierentuin in Osnabrück. We hopen dat ze daar uiteindelijk voor gezonde kinderen gaat zorgen. Ze heeft de kunst van het moederschap in elk geval goed af kunnen kijken bij de verschillende dames in Apenheul. Bijvoorbeeld bij halfzus Samboja, die afgelopen herfst van dochter Indah beviel. Wordt Dayang misschien de volgende ‘supermoeder’? De tijd zal het leren...

Ook interessant