Home Nieuws Feest op 1 mei: Slingeraap Pepi 50 jaar!

Verjaardagsfeest

Pepi’s verzorgers zullen haar op 1 mei om 12.00 uur verrassen met een speciale apentaart. En bezoek je Apenheul op deze dag, dan trakteren wij jou ook op iets lekkers (aan het einde van je bezoek tussen 14.00 en 17.00 uur). Bovendien kan je Pepi een symbolisch cadeau geven. In het park kan je speciale buttons maken. De opbrengst ervan gaat naar het Apenheul Natuurbehoudfonds. Hiermee beschermen we Pepi’s bedreigde soortgenoten in het wild, want daarvan zijn er nog maar een paar honderd. 

Bijzondere aap

Pepi is met recht een bijzondere inwoner van Apenheul te noemen. Ze hoorde bij één van de zes allereerste slingerapen die een jaar na de oprichting van Apenheul naar ons park verhuisden. Van dit groepje is alleen Pepi nog over. Daarmee is zij de enige aap die alles van begin af aan heeft meegemaakt. Ze overleefde zelfs de brand in 1981. Pepi maakt het nog steeds goed, hoewel ze inmiddels wat last heeft van ouderdomskwaaltjes. Ze loopt wat wiebelig en krommer dan de rest. Ook ziet ze wat minder goed en heeft ze een kaal plekje op haar hoofd.

Zeer bedreigd

Colombiaanse slingerapen (wetenschappelijke naam Ateles fusciceps rufiventris) komen in het wild vooral voor in Oost-Panama en West-Colombia. Daar worden ze zeer bedreigd. Waarschijnlijk leven er nog een paar honderd in het wild! Het is dan ook één van de meest bedreigde apensoorten die je in ons park kan bewonderen. Apenheul is al zo’n 25 jaar onderdeel van een internationaal fokprogramma voor Colombiaanse slingerapen. Door samen te werken met andere Europese dierentuinen, houden we met succes een reservepopulatie in stand.

Korting en cadeaus

Op Pepi’s verjaardag kan je met korting naar Apenheul. Voor zowel volwassenen als kinderen kost een kaartje maar € 15,- per persoon als je je kaartje online koopt. Kinderen krijgen bij aankoop van een kinderkaartje bovendien een gratis spotpakket cadeau. Wil je Pepi symbolisch een cadeau geven? Dan kan je in het park voor een bedrag naar keuze een Pepi-button maken. De opbrengst hiervan gaat naar het Apenheul Natuurbehoudfonds en wordt gebruikt om Pepi’s soortgenoten in het wild te beschermen.

Ook interessant