Home Nieuws Blauwoogmaki geboren

Niet-alledaagse opvoeding

De blauwoogmaki lag in een stuit en werd daarom met een keizersnede gehaald. Helaas lukte het na verschillende pogingen niet om Reny terug te geven aan zijn moeder. Daarom zullen dierverzorgers de eerste fase van de opvoeding voor hun rekening nemen. Zij geven Reny de fles. Dit is een uitzonderlijke situatie, die in principe niet onze voorkeur heeft. Maar bij een soort die zo ontzettend zeldzaam is in dierentuinen, maakt elk jong een verschil.

Ambassadeurs

We zien de apen in het park als ambassadeurs voor hun soortgenoten in het wild. Met veel soorten gaat het namelijk niet goed. Dat is ook het geval bij blauwoogmaki’s, die met uitsterven worden bedreigd. 

Apenheul speelt een actieve rol bij de bescherming van de blauwoogmaki’s in het wild. Ze komen alleen nog voor op het Afrikaanse eiland Madagaskar, waar we helpen om hun leefgebied te beschermen. Daarnaast is Apenheul onderdeel van het internationale fokprogramma voor blauwoogmaki’s, om de soort in dierentuinen te behouden.

Ook interessant