Home Nieuws Een nieuw seizoen met heel veel baby's!

Veel jonge dieren

In de lente breekt bij verschillende apensoorten het geboorteseizoen aan. Vooral in het Madagaskargebied (waar de halfapen loslopen) is het dit jaar raak. Bij de ringstaartmaki’s zijn al 6 baby’s geboren en er is nog zeker één dame zwanger. Ook heeft ons koppel kroonmaki’s voor het eerst een kleintje gekregen. Zij leven sinds 2016 in Apenheul. Verder is de familie roodbuikmaki’s uitgebreid met de komst van een kleine. Dat geldt ook voor de groep bonobo’s, waar alfavrouw Jill op Valentijnsdag van een gezonde zoon beviel. De bevallingen zijn trouwens nog niet afgelopen: er zijn bijvoorbeeld nog een heleboel doodshoofdapen zwanger. Kortom, er is dit voorjaar veel te zien in ons park!

Nieuwe gorillaleider

Vanaf vrijdag 30 maart kun je weer volop genieten van alle jonge dieren in Apenheul. Met onze vernieuwde apenspotkaart hoef je er bovendien niet één te missen. Deze is gratis verkrijgbaar bij de ingang. En als je geluk hebt, vang je misschien een glimp op van onze nieuwe gorillaleider Bao Bao. Hij arriveerde vorige week in Apenheul om huidige gorillaleider Jambo op te volgen (die voorlopig ook nog in Apenheul te zien is). Bao Bao maakt nu kennis met een aantal vrouwen uit de groep. Dit gebeurt achter de schermen. Af en toe laat hij zich zien bij het raam van zijn binnenverblijf. Wanneer Bao Bao voor het eerst op zijn deel van het gorilla-eiland te zien is, weten we nog niet. Maar natuurlijk houden we je op de hoogte!

Ook interessant