Home Nieuws Gouden Green Key certificaat voor Apenheul

Wereldwijd actief

Apenheul is sinds 2011 lid van Green Key. We voldoen daarmee aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Erwin Cheizoo, Parkmanager vertelt: “Natuurlijk scheiden we ons afval en gebruiken we groene stroom, groen gas en duurzame LED-verlichting. Maar we doen veel meer dan dat. Onze congreslocatie De St@art is bijvoorbeeld helemaal CO2-neutraal. In het park gebruiken we zoveel mogelijk duurzame materialen, zoals gerecycled materiaal of FSC-hout. Bij onze horecapunten verkopen we steeds meer Fair Trade-, biologische- en lokale producten. Bovendien zijn we met het Apenheul Natuurbehoudfonds wereldwijd actief om natuur te beschermen.”

Green Team

In Apenheul vinden we het belangrijk om duurzaam gedrag te stimuleren bij onze parkbezoekers en de gasten van onze congreslocatie De St@art. Dat doen we door zelf het goede voorbeeld te geven. Erwin: “Maar duurzaam ondernemen is nooit af. We zijn dus elke dag bezig onze organisatie verder te verduurzamen.” Daarvoor heeft Apenheul – net als alle andere Green Key gecertificeerde organisaties – een speciaal Green Team in huis. Dit team bestaat uit zes medewerkers van verschillende afdelingen. Het team zorgt ervoor dat duurzaamheid een plek in de organisatie krijgt én houdt. Erwin: “Duurzaam werken is voor veel van onze medewerkers gelukkig heel vanzelfsprekend. In Apenheul heeft het Green Team dus vooral een inspirerende en motiverende rol.”

Tijdens het Green Key Event op 8 februari deed het Green Team van Apenheul mee met een kenniswedstrijd om kans te maken op de ‘Green Team Award’. Apenheul had zich hiervoor gekwalificeerd met nog drie andere Green Teams uit Nederland. Uiteindelijk ging NH Hotel Leeuwenhorst er met de award vandoor.

Ook interessant