Gemotiveerd

Al doende leert men zo hoe nieuwe planten worden gekweekt, hoeveel schaduwbomen er op een plantage nodig zijn, hoe je een koffiestruik snoeit en wat je allemaal tegen ziekten kunt doen zonder chemische middelen te gebruiken. En als er dan eindelijk koffiebessen aan de plant groeien, dan moeten ze nog op de goede manier geoogst, verwerkt en gedroogd worden.

Het was goed om te zien hoe gemotiveerd de boeren van het project zijn. Met man en macht wordt er gewerkt om het project tot een succes te maken.

Meer koffie, meer oerwoud

Als er meer koffie geproduceerd wordt, dan hebben de boeren een beter inkomen. Daardoor kunnen ze niet alleen hun levensstandaard verhogen, maar er is ook minder druk op het oerwoud. Koffie neemt weinig plek in en zonder het koffieproject zouden ze vele hectares woud moeten kappen voor het houden van runderen. Iedereen wordt dus beter van dit lekkere bakje koffie.

De koffie is sinds kort als Lazy Monkey koffie te koop in Nederland. Gewoon bij één van de horecapunten van Apenheul of via de webshop van onze koffiebrander Peeze. Zo kan je op een lekkere manier de mensen van Los Chilchos en de bescherming van de natuur steunen. Misschien ook een ideetje voor het bedrijf waar je werkt? Neem dan gewoon even contact op met Peeze.