Home Het park Activiteitenprogramma Workshop Leer over de Liefde

Waarom zoeken we die ene partner? Wat maakt hem of haar zo aantrekkelijk? Welke vragen stel je de eerste date en welke stel je beter even uit? Ontdek het tijdens de workshop Leer over de Liefde in Apenheul! Onder begeleiding van gedragsbioloog Patrick van Veen (Apemanagement) en psychologe Liselotte Visser (Mens&Relatie), beiden bekend van Married at First Sight, duik je in de wereld van de liefde. Want van apen kunnen we veel leren.

Tijdens deze dag maak je een ontdekkingstocht langs de biologie en psychologie van onze partnerkeuze en verleiding. Zijn wij mensen wel geschikt om monogaam te leven? En is een luchtje van Chanel, Boss of Dior wel zo aantrekkelijk, of vertelt een beetje zweet ons meer over wie de beste partner is om ons leven verder mee te delen? En daten…hoe doe je dat eigenlijk?

Oerinstincten van de liefde

"We drijven te ver af van onze biologische wortels als het gaat om de zoektocht naar de ideale partner. De definitie van wat de ideale partner is kan vanuit biologisch perspectief echter erg verschillen van het culturele perspectief. Je vindt de ideale partner eerder door in haren te snuffelen of op iemands schoenmaat te letten dan te kijken naar persoonlijkheid, baan of hobby's", zegt Patrick van Veen.

Je zult ontdekken dat verleiden niet alleen een proces van investeren is, maar ook van jezelf goed voorbereiden. Deze dag krijg je tips en handvatten om succesvol te daten, maar je neemt ook veel boeiende weetjes mee over de liefde. Je ontdekt hoe de liefde werkt bij de apen en daarmee ook in ons eigen oergedrag. Ook geven we antwoord op de uitdaging van de moderne tijd.

Doelgroep

Of je nu in een relatie zit of vrijgezel bent; de workshop Leer over de Liefde is bedoeld voor iedereen die meer over dit thema wil weten! Binnenkort te boeken via onze webshop.

Programma zaterdag 10 juni

  • Tussen 10.00 en 12.30 kun je met je entreeticket naar binnen. Voorafgaand aan de workshop kun je op eigen gelegenheid het park bezoeken
  • 12.30 uur: Inloop met lunch in Kambizuri, sfeervolle lodges met terras die uitkijken op het gorilla-eiland middenin Apenheul
  • 13.15 uur: Lezing door Patrick van Veen
  • 14.00 uur: Gorillavoederpresentatie
  • 14.30-16.00 uur: Samen Apenheul in
  • 16.00-17.00: Borrel

Prijs

  • Workshop Leer over de Liefde inclusief toegang tot Apenheul, lunch en workshop: 
    €50,- p.p.