Waarom zoeken we die ene partner? Wat maakt hem of haar zo aantrekkelijk? Welke vragen stel je de eerste date en welke stel je beter even uit? Ontdek het tijdens Singledag in Apenheul! Onder begeleiding van gedragsbioloog Patrick van Veen (Apemanagement) en psychologe Liselotte Visser (Mens&Relatie), beiden bekend van Married at First Sight, duik je in de wereld van daten. En wie weet ontmoet je jouw ware tijdens de speeddates in Apenheul!

Tijdens deze dag maak je een ontdekkingstocht langs de biologie en psychologie van onze partnerkeuze en verleiding. Zijn wij mensen wel geschikt om monogaam te leven? En is een luchtje van Chanel, Boss of Dior wel zo aantrekkelijk, of vertelt een beetje zweet ons meer over wie de beste partner is om ons leven verder mee te delen? En daten…hoe doe je dat eigenlijk?

Oerinstincten van de liefde

"We drijven te ver af van onze biologische wortels als het gaat om de zoektocht naar de ideale partner. De definitie van wat de ideale partner is kan vanuit biologisch perspectief echter erg verschillen van het culturele perspectief. Je vindt de ideale partner eerder door in haren te snuffelen of op iemands schoenmaat te letten dan te kijken naar persoonlijkheid, baan of hobby's", zegt Patrick van Veen.

Je zult ontdekken dat verleiden niet alleen een proces van investeren is, maar ook van jezelf goed voorbereiden. Deze dag krijg je tips en handvatten om succesvol te daten, maar je neemt ook veel boeiende weetjes mee over de liefde. Je ontdekt hoe de liefde werkt bij de apen en daarmee ook in ons eigen oergedrag. Ook geven we antwoord op de uitdaging van de moderne tijd.

Doelgroep

De singleworkshop op 12 juni is bedoeld voor vrijgezellen, mannen en vrouwen, tussen de 18 en 65 jaar, die willen weten waarom ze op zoek zijn naar die ene specifieke partner én die nieuwsgierig zijn naar onze biologische drijfveren hierachter.

Data

Zondag 12 juni (hetero singles van 18 tot 65 jaar), zondag 10 juli (homoseksuele singles) en donderdag 6 oktober (oudere singles met een richtleeftijd vanaf 60 jaar).

Leer van de apen, ontmoet andere singles en ga speeddaten. Wie weet vind je jouw match!

Programma

 • Tussen 10.00 en 13.00 kun je met je entreeticket naar binnen. Voorafgaand aan de workshop kun je op eigen gelegenheid het park bezoeken
 • 12.30 uur: Ontvangst met lunch in Kambizuri, sfeervolle lodges met terras die uitkijken op het gorilla-eiland middenin Apenheul
 • 13.30 uur: Introductie door Patrick van Veen en Liselotte Visser
 • 14.00 uur: Parallel programma
  • Wandeling door het park met Patrick van Veen om te ontdekken hoe de liefde werkt bij de apen en wat we misschien van de gorilla’s, bonobo’s of berberapen kunnen leren.
  • Speeddates onder begeleiding van Liselotte en Radboud Visser, met advies over hoe je de eerste date aanpakt.
 • 15.30 uur: Gorillavoedering en afronding van de dag met Patrick van Veen
 • 16.00-17.00: Borrel

Na de afsluiting krijgt iedereen kaartjes met tips en date-praatkaarten mee.

Prijs

 • Singles workshop incl. entree, lunch, workshop en date-praatkaartjes 
  €50,- p.p.

Zorg dat je erbij bent! Schrijf je in via de webshop 'Ik wil een activiteit boeken'. Voor de workshop op 12 juni kun je inschrijven t/m 7 juni.