Home Het park Activiteitenprogramma Over plastic vervuiling en het verschil maken
Merijn Tinga is bioloog, kunstenaar en surfer. Hij is bekend als de Plastic Soup Surfer.

Ineenstorting van de biodiversiteit, opwarming van de aarde, plastic vervuiling… stuk voor stuk voorbeelden van ecosysteem-bedreigende problematiek. Maar onoplosbaar? Nee. Gek genoeg weten we genoeg, maar handelen we te weinig!

Hoe komt dat? Hoe kun je verschil maken in je eentje? Hoe verander je een systeem? En welke rol kan de plasticvervuiling daarin spelen? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Kom naar de lezing van Merijn Tinga op woensdagavond 1 november!

Merijn Tinga is bioloog, kunstenaar en surfer. Hij is bekend als de Plastic Soup Surfer. Met zijn spraakmakende langeafstandexpedities op surfboards -gemaakt van plastic afval- en zijn sluwe campagnes heeft hij beleidsmakers en bedrijven tot verandering gedwongen. Zijn grootste succes is het bewerkstelligen van de invoering van statiegeld op kleine flesjes.

Van 17 juli t/m 19 juli windsurfte Merijn van Oslo naar Londen: 1800 km!

Programma

  • 19.00-19.30 inloop met koffie of thee (tegen betaling)
  • 19.30-21.00 lezing en tijd voor vragen
  • vanaf 21.00 borrel lekker na, de bar is geopend. Betaling alleen per pin.

Locatie

Congreslocatie De St@art in Apenheul

Prijzen

  • Lezing: €15 p.p.
  • Seizoenkaarthouders, Vrienden & medewerkers van Apenheul: €7,50. Toegang op vertoon van ticket + Vriendenpas/seizoenkaart.

Aanmelden

Koop jouw ticket voor de lezing van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga in onze webshop. Klik op 1 november in de kalender en kies tijdslot 'na 14.00 uur' om de tickets voor deze lezing te zien.

Bekijk hier de aftermovie van de lezing van Frans de Waal eerder dit jaar.