Lezing Frans de Waal: Politiek, cognitie, moraliteit - noem maar op - onze medeprimaten kennen het ook

Woensdag 29 maart

In deze lezing neemt de meest vooraanstaande primatoloog van de wereld, Frans de Waal, ons mee in de wereld van onze medeprimaten. Zijn we echt zo verschillend als sommige mensen zeggen, of hebben we stiekem veel meer overeenkomsten dan wordt gedacht? Verschillende onderwerpen komen aan bod, waaronder cognitie, samenwerking, empathie en sociaal gedrag van primaten. 

Luister naar zijn inspirerende verhaal!

Programma

  • 19.00-19.30 inloop inclusief koffie of thee
  • 19.30-21.00 lezing en tijd voor vragen
  • vanaf 21.00 borrel lekker na, de bar is geopend. Betaling alleen per pin.

Gesigneerd boek

Na de lezing is er de mogelijkheid het boek 'Anders', gesigneerd door Frans de Waal, te kopen. Een bijzonder aandenken aan deze inspirerende avond! In 'Anders' buigt Frans de Waal zich over verschillen in sekse en gender bij de mens en andere dieren. Hij maakt hierbij gebruik van zijn grote kennis van onze naaste verwanten: chimpansees en bonobo’s. Wat is het geheim van de door vrouwen geleide vreedzame samenleving van bonobo’s? En wat kunnen wij mensen leren van mannelijke dominantie en territorialiteit bij chimpansees? Je kunt dit boek a €24,99 per pin betalen.

Locatie

Congreslocatie De St@art in Apenheul

Prijzen

  • Lezing: €15 p.p.
  • Seizoenkaarthouders, Vrienden & medewerkers van Apenheul: €7,50. Toegang op vertoon van ticket + Vriendenpas/seizoenkaart.

Aanmelden

Deze lezing is inmiddels UITVERKOCHT.

Frans de Waal nodigt je uit! Ben jij erbij? Nog maar een paar plaatsen beschikbaar!