Lezing Eveline Crone: 10 broodjes aap over pubers

Maandag 12 februari

“De jeugd van tegenwoordig…vroeger was alles beter”, “Jongeren maken van alles zo’n drama” of “Jongeren zijn lui en komen niet van de bank af”. Broodjeaapverhalen of herkenbaar? Het gedrag van pubers zorgt soms voor aardig wat kopzorgen. Maar Eveline benadrukt dat dit niet alleen een periode is van moeilijk gedrag; het is ook een periode van bloei waarin jongeren ontdekken wie ze zijn en hoe zij hun weg vinden in de maatschappij. Hoe werkt het puberbrein en hoe ga je daarmee om? Eveline kan je er alles over vertellen aan de hand van 10 broodjes aap! Hoe leuk is het om deze avond misschien wel samen met je puber bij te wonen?

En hoe zit dit eigenlijk bij apen? Want ook daar spreken onze dierverzorgers van ‘pubers’. Wat merken zij aan het gedrag van apen in deze levensfase? Ook afdeling Dierverzorging deelt haar ervaringen op het podium.

Interessante inzichten voor iedereen met of zonder pubers!

Over Eveline

Eveline Crone is Hoogleraar Ontwikkelingsneurowetenschap in de Maatschappij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Zij is geïnteresseerd in de adolescentie als luik naar sociale kansen.

Programma 12 februari

  • 19.00-19.30 inloop met koffie of thee (tegen betaling)
  • 19.30-21.00 lezing en tijd voor vragen
  • vanaf 21.00 borrel lekker na, de bar is geopend (tegen betaling)

Betaling alleen per pin.

Locatie

Congreslocatie De St@art in Apenheul

Prijzen

  • Reguliere ticketprijs: €15 p.p.
  • Prijs voor ambassadeurs (Adoptanten, Seizoenkaarthouders en Vrienden) & medewerkers van Apenheul: €7,50. Toegang op vertoon van ticket + Vriendenpas/seizoenkaart.

Aanmelden

Koop jouw ticket voor de lezing van Eveline Crone in onze webshop. Klik op 12 februari en kies tijdslot 'na 19.00 uur' in de kalender om de tickets voor deze lezing te zien.

Bekijk hier de aftermovie van de lezing van Frans de Waal eerder dit jaar.