Home Steun ons Javaanse langoeren

De Javaanse langoeren zitten momenteel in een gebouw dat al wat verouderd is. Deze dieren kunnen dus echt een nieuw verblijf gebruiken. Dit verblijf willen we in september dit jaar gaan bouwen en dan zal het begin 2022 gereed zijn. De totale kosten voor dit nieuwe verblijf bedragen 375.000,- euro. We zijn een doneeractie gestart en hopen met deze actie minimaal 25.000,- euro op te halen! 

Wil jij ons helpen?

Doe een eenmalige donatie of word Vriend van Apenheul! Help jij mee om het bedrag van 25.000,- euro op te halen? Dit vinden we fantastisch!
Je doneert heel eenvoudig én eenmalig door een bedrag over te maken via onderstaande donatiemodule, of via bankrekeningnummer IBAN NL81 RABO 0393 1880 00​ t.n.v. Stichting Apenheul, o.v.v. ‘Donatie Apenheul Javaanse langoeren’.

{{ctrl.RequiredValidationMessage}} {{ctrl.WrongFormatValidationMessage}}
{{ctrl.amountTooLarge()}}
Tussenstand: er is al 13.073,- euro gedoneerd! Dat is 52,3% van het doel.

Het nieuwe verblijf

Javaanse langoeren houden van klimmen en daarom wordt het nieuwe gebouw vier meter hoog. Er komen vele raampartijen en dakkoepels, hierdoor kunnen de apen op zonnige winterdagen lekker binnen in de zon zitten. Er komt UV-verlichting in de verblijven die zorgt voor de benodigde vitamine D. Daarnaast wordt er dynamische verlichting en een Warmte Terugwin Unit aangebracht. De dieren krijgen meer privacy omdat de nieuwe verblijven geschakeld worden. Vanuit het nieuwe gebouw komt er via een tunnel een verbinding naar een ander verblijf zodat meerdere diersoorten, eventueel, in de toekomst gebruik kunnen maken van dit nieuw te realiseren gebouw. In de verblijven komen veel bevestigingspunten om verrijking- en klimstructuren te maken die het dierwelzijn vergroten. Het gehele verblijf wordt geheel gasvrij, duurzaam en onderhoudsarm.

Het nieuwe verblijf van de Javaanse langoeren komt in elk geval, want de dieren hebben dat hard nodig. De inkomsten vanuit onze Vrienden van Apenheul gaan dit jaar ook naar dit verblijf. Andere investeringen voeren we in een later stadium dan gepland uit. Steun ons en help ons dit nieuwe verblijf te realiseren.

In de nieuwsuitzending van RTV Apeldoorn legt directeur Roel Welsing uit waarom een nieuw verblijf nodig is.

Doneer eenmalig en draag je steentje bij aan een duurzamer verblijf voor de Javaanse langoeren!

Ook interessant