Home Steun ons Javaanse langoeren

Wat is ons plan?

De Javaanse langoeren zitten momenteel in een gebouw dat al wat verouderd is. Deze dieren kunnen dus echt een nieuw verblijf gebruiken. Dit verblijf willen we in september dit jaar gaan bouwen en dan zal het begin 2022 gereed zijn. De totale kosten voor dit nieuwe verblijf bedragen 375.000,- euro. We zijn een doneeractie gestart en hopen met deze actie minimaal 25.000,- euro op te halen! Wanneer we onze deuren weer mogen openen, blijven we doorgaan met deze actie. Het nieuwe verblijf van de Javaanse langoeren komt in elk geval, want de dieren hebben dat hard nodig. De inkomsten vanuit onze Vrienden van Apenheul gaan dit jaar ook naar dit verblijf. Andere investeringen voeren we in een later stadium dan gepland uit. Steun ons en help ons dit nieuwe verblijf te realiseren.

Doneer eenmalig en draag je steentje bij aan een duurzamer verblijf voor de Javaanse langoeren!

Het nieuwe verblijf

Javaanse langoeren houden van klimmen en daarom wordt het nieuwe gebouw vier meter hoog. Er komen vele raampartijen en dakkoepels, hierdoor kunnen de apen op zonnige winterdagen lekker binnen in de zon zitten. Er komt UV-verlichting in de verblijven die zorgt voor de benodigde vitamine D. Daarnaast wordt er dynamische verlichting en een Warmte Terugwin Unit aangebracht. De dieren krijgen meer privacy omdat de nieuwe verblijven geschakeld worden. Vanuit het nieuwe gebouw komt er via een tunnel een verbinding naar een ander verblijf zodat meerdere diersoorten, eventueel, in de toekomst gebruik kunnen maken van dit nieuw te realiseren gebouw. In de verblijven komen veel bevestigingspunten om verrijking- en klimstructuren te maken die het dierwelzijn vergroten. Het gehele verblijf wordt geheel gasvrij, duurzaam en onderhoudsarm.

Waarom is een nieuw verblijf nodig?

In de nieuwsuitzending van RTV Apeldoorn legt directeur Roel Welsing uit waarom een nieuw, duurzaam verblijf nodig is.

Tussenstand: er is al 9.672,- euro gedoneerd! Dat is 38,6% van het doel.

Hoe kan jij helpen?

Door een eenmalige donatie te doen of door Vriend van Apenheul te worden. Help jij mee om het bedrag van 25.000,- euro op te halen? Dit vinden we fantastisch!

Je doneert heel eenvoudig én eenmalig door een bedrag over te maken via onderstaande donatiemodule, of via het bankrekeningnummer hieronder onder vermelding van ‘Donatie Apenheul Javaanse langoeren’.

IBAN NL81 RABO 0393 1880 00​
T.n.v. Stichting Apenheul

{{ctrl.RequiredValidationMessage}} {{ctrl.WrongFormatValidationMessage}}
{{ctrl.amountTooLarge()}}

Ook interessant